LEXIKON
A cukor története
A tea cserje
A tea szüretelése
A tea története
Abalone (Haliotis tuberculata)
Adzuki bab
agar agar
Aioli
Ajvár
Ajwain - Ajovan
Akáciamag
Algavrei sóvirág
Aloe vera
Amaránt
Ancho chili
Anelli - (Gyűrű) tészta
Ánizs
Annato
Aranytű (Hemerocallis fulva)
Aranytű gomba - Enoki - Téli fülőke
Argán olaj
Aszpartám
Avatára
Avokádó
Ajvár
Az ajvár paprikából, padlizsánból és fokhagymából készített mártás, amit leginkább húsok mellé kínálnak, de salátát is ízesíthetnek vele.
Az ajvár kiváló különféle pikáns mártások készítéséhez, levesek ízesítéséhez.
Hideg mártásként majonézzel vagy tejföllel-kefirrel is össze szokták keverni sültek mellé.
Túlnyomórészt a Balkánon népszerű, itt is leginkább Szerbiában. A paprikától függően lehet édes vagy csípős is.
Forrás: wikipedia
Fotó: anasbageri.wordpress.com