LEXIKON

Bulgogi sütés

A fondue-nél mély olajban sül, a hot-pot esetén a rotyogó levesben főzzük puhára a húst, a bulgogi meg asztali grillezés, egy  forró vaslapon sül minden.
Kíváló példája annak, hogy a dolgok nem biztos hogy jobbak vagy rosszabbak egymásnál, lehet, hogy csak mások.

Testvéreihez hasonlatosan a bulgogi is társasági étel,  családi vagy baráti beszélgetésekhez való, hiszen miközben az étekezőasztal közepén készül az étel, ki-ki magának készítgeti a neki legjobban tetsző falatokat,  bőven van idő  beszélgetni ..
Ez a tapadásmentes bulgogi lap az asztali gázfőzőre van tervezve, stabilan és biztonságosan tartja,  és   képes  a grillapot egyenletesen megfelelő hőfokon is tartani. A kifolyó zsírok és nedvek felfogására  a lap alatt elhelyezkedő túlfolyóval ellátott vályú szolgál, ami alá egy kis felfogó tálat kell tenni. A tálban értékes „fűszer” fog összegyülni, egy-egy kanálkával tehetünk a rizsre, vagy belmárthatjuk a megsült húsdarabokat.
A húsok, zöldségek forgatásához soha ne használjon fém eszközt, annak aki nem tud elég ügyesen bánni az evőpálcával, célszerű  favillákat vagy kis fa grillcsipeszeket beszerezni a sütögetéshez.

foto: spanish.korea.net

Kapcsolódó Lexikon bejegyzések

A tea története A tea cserje A tea szüretelése Algavrei sóvirág Annato agar agar Akáciamag Ancho chili Aloe vera Ajvár Aioli Ajwain - Ajovan Ánizs Avokádó Amaránt Anelli - (Gyűrű) tészta Avatára Argán olaj Aranytű gomba - Enoki - Téli fülőke Adzuki bab A cukor története Aszpartám Abalone (Haliotis tuberculata) Aranytű (Hemerocallis fulva) Bulgur Babcsíra - (Phaseolus aureus) Bambuszrost Barna rizs Basmati rizs Búzacsíraolaj Bazsalikom - Gyógyhatása Borsmenta - gyógyhatása Barackmagolaj Bolivíai rózsa só Balzsamecet Bambuszrügy Bazsalikom mag Babér levél Borókabogyó Bors: fekete, fehér, piros és zöld Bambuszgőzőlő Borsikafű Borsmenta Balzsamecet II. - Hogy készül? bambusz Bechamel mártás Barna mártás Borkén Brazil rózsabors - Schinus terebinthifolius Batáta Burgonyaliszt Chilipaprika (Capsicum frutescens) Cassava Chia mag - Azték zsálya Csillagánizs Cayenne-bors Camargue vörös rizs Citromnád Citromverbéna Csalán Chipotle Csicseriborsó Chorella Chutney Citromsav Citromfű Cubebe bors - Curry levél Citromhéj Cassia - Kasszia Csiperke Cumberland mártás Chasseur, azaz vadászmártás Citromsav Curry Cajun és kreol food - észak amerikai konyha Chia - Azték bors Choya saké - szaké Cápauszony Dióolaj Egres gyógyhatása Édeskömény Édesburgonya Édes babmártás Ehető medúza (Rhopilema esculenta) Fahéj Fokhagyma Fehér mustármag Fekete mustármag feketebors Fehérmártás Fekete kömény - Nigella Francia gasztronómia Feketebors olaj Feketecsalán olaja Fűszerkömény olaj Feketegyökér Fafüle gomba Feketeáfonya Fekete bab (erjesztett) Fehér ragadós rizs (Oryza sativa spp.) Fafülgomba (Auricularia polytricha) Fecskefészek Felhőfülgomba (Auricularia auricula) Fésűkagyló (Amusium pleurone cies) Goji Galanga Ginkgo Guerandi Sóvirág Ghí Gyömbér Galagonya Gari - Manióka Gőzölő - zhenlong Görögszéna - Lepkeszegmag Gyümölcscukor Guava Ginseng Galambgomba Gránátalma Hajalga Hawai só Hawaii-i zöld só Hijiki Hawaii fekete só Hoisin Szósz (海鲜酱) Hot Pot Hing - asafoetida Hummusz Hollandi mártás Hajdina Hajdinalisztes metélt Hosszú szemű rizs (Oryza sativa, spp.) Inka só Ír moszat Illatos gomba - shiitake Jázmin rizs Jalapeno Jackfruit Juharszirup Jujuba Ji tészta, jifu tészta Kínai kolbász Kínai ötfűszer Kukoricacsíra-olaj Kendermag Kardamom Kasvirág Kóladió KALA NAMAK Kombu Kóreai bambuszsó Kalahári sivatagi só Köles Kalamondin Koriander Kapri Kókuszvirág cukor Kandiscukor Kesudió Kaffír levél koriander mag Kurkuma Kakukkfű Kapor Kandírozás Kusz kusz Kimcshi Kakaóvaj Kakaó Kendermag olaj Kiwi Kamut Krizantém - tea Konnyaku - Leopárdkontyvirág Kínai feketegomba (Lentinus edodes) Lenmag Lac rose tavi só Levendula Liofilizálás - fagyasztva szárítás Lestyán Licsi Lenmag olaj Ligetszépe olaj Lencse Longán - Sárkányszem Mandarinhéj Mungóbab Mustárzöld Mange-tout Mákolaj Mate – tea MURRAY FOLYAMi SÓ Mole szósz Makadámdió Méz Menta Majoranna Medvehagyma Miso Mian, mie tészta Marcipán Mártások Masala Macaron Muszaka - Mandulaolaj Meggymagolaj Mangosztán Nori Nyírfacukor - Xilit Nádcukor Narancsvirág Nameko gomba Nádmelasz Okra Piros-a-hóban PERZSA KÉK Portugál forrás só Pekándió Pálmacukor Petrezselyem Petrezselyemolaj Pektin Paprikamagolaj Paprikaolaj Quinoa Rizs - fehér Rooibos Rozmaring Rizsfőző Római kömény Rizstészta Remulád mártás - sauce remoulade ribizlimag olaj Rókagomba Rizsecet Rizstészta, rizsrudacska Szalmagomba (Volvariella volvacea) Sumac, Szömörce Szegfűszeg Szezámmag Szójaolaj Szerecsendió Sáfrány - Saffron Scoville-skála Stevia - jázminpakóca Skorpió chili - Trinidad Moruga Scorpion Sriracha Szarvasgomba Szechuáni bors Spárga Soba tészta Sambal oelek Sárga bab sós mártásban Szecsuani chilipaszta, chilipaszta Szójababpaszta Szójababsajt, fehér, erjesztett Szójababsajt, friss (tofu) Szójababsajt, piros, erjesztett Szójababsajt, puffasztott Szójababsajt lapok, vékony, szárított Sárgabab-mártás Sarhor-metélt Tempura Tarógyökér Téli dinnye Tulsi TE LÁVA SÓ Tészta Tabasco Taco Tortilla Tex - Mex Teff Tengeri spagetti Tamarind Tápióka Tofu Tagliatelle Tőzegáfonya Torma Tabasco Tzatziki - Dzadzíki Tökmagolaj Teriyaki - Terijaki Teriyaki szósz - terijaki szósz Tempeh Tempeh Tonkabab Táró Utahi édes só Udon tészta U-dong metélt Üvegmetélt Vízigesztenye Vadrizs VIKING só Vadrizs - wild rice VAsfű - Verbéna Vörös bab (Phaseolus angularis), azukibab Vörösbab-paszta Wakame Wasabi Wrap Wok Worcester szósz YUKI SHIO - só Yam gyökér Yuzu - Japáncitrom za'atar - zaatarral, zatar vagy zahatar Zab Zsálya Zahtar, Za'atar, Zatar


-->