RECEPTEK

RECEPTEK

Egyszerű sült rizs

Amikor a főtt rizst tojással kevergetve sütjük, de húst vagy halat, rákot vagy kagylót nem teszünk hozzá, akkor egyszerű sült rizsnek nevezzük. Ez a főtt rizsnél gyakran vonzóbb azok számára, akiknek legfőbb tápláléka nem a rizs, mivel a kevergetve sütés annyi Ízt és illatot kölcsönöz a rizsnek. Miután ez a fogás főtt rizsből a legjobb, egyúttal a maradék rizs étvágygerjesztő újrafelhasználását is lehetővé teszi.

 

Egy másik fogással 2 személyre elegendő

Hozzávalók 2 főre

  • 3 csésze vagy 40 dkg főtt rizs legalább, 3-4 órával korábban elkészítve
  • 2 evőkanál földimogyoró- vagy kukoricaolaj
  • 2 db újhagyma zöld és fehér része, vékony karikákra vágva
  • 1 nagy tojás 2 teáskanál olajjal és teáskanál sóval gyengén felverve
  • 1/2 teáskanál só (vagy ízlés szerint)
  • 2 teáskanál sűrű szójamártás
  • 2 evőkanál alaplé (tetszőleges)

Az elkészítéshez szükséges eszközök

1. Lazítsuk fel a rizsszemeket amennyire csak lehet.
2. Erős tűzön hevítsünk egy wokot füstölésig. Öntsük bele az olajat és futtassuk körbe. Tegyük bele az újhagyma fehér részét, néhányszor keverjük meg, majd öntsük bele a tojást. Süssük így 5-10 másodpercig, hogy a tojás alul megszilárduljon, de felül folyós maradjon.
3. Adjuk hozzá a rizst. Csúsztassuk a wok aljára a woklapátot vagy egy fémlapátot, forgassuk és kevergessük 3-4 percig, vagy amíg alaposan át nem forrósodik. Sóval és szójamártással ízesítsük. Ha a rizs nagyon kemény, adjuk hozzá az alaplét és kevergessük még néhány másodpercig. Tegyük bele az újhagyma zöld részét. Szedjük egy előmelegített tálra és azonnal tálaljuk.

A kiválasztott termék a kosárba került!