RECEPTEK

RECEPTEK

Gyömbérrel és újhagymával kevert tészta

Ha gyors és egyszerű, mégis étvágygerjesztő tésztára vágyunk, íme, a megoldás. Különösen ebédre kiváló.

Hozzávalók 2 főre

  • 22 dkg friss vagy 15 dkg szárított kínai tojásos tészta
  • 3 evőkanál földimogyoró- vagy kukoricaolaj
  • 5 cm friss gyömbérgumó selyemszálakra vágva
  • 8 db újhagyma 5 cm-es darabokra, majd selyemszálakra vágva
  • teáskanál só
  • 2 evőkanál kagylómártás
  • 2 személyre elegendő

Az elkészítéshez szükséges eszközök

1. Egy nagy serpenyőben forraljunk fel 1,4 liter vizet, tegyük bele a tésztát, és fedő nélkül addig forraljuk, amíg meg nem puhul, de még nem ázik szét. Friss tésztánál ez általában egy-másfél perc, száraztésztánál 4 perc. Főzés közben pálcikával vagy villával válasszuk szét a tészta-szálakat.
2. Szűrőben csepegtessük le, majd tegyük át egy előmelegített tálra.
3. Erős tűzön hevítsük a wokot füstölésig. Öntsük bele az olajat és futtassuk körbe. Tegyük bele a gyömbért, néhány másodpercig kevergessük, majd adjuk hozzá az újhagymát, és addig keverjük, amíg jól át nem forrósodik. Sóval ízesítsük. Vegyük le a tűzről.
4. Tegyük vissza a tésztát a wokba, és pálcikával vagy villával keverjük össze. Adjuk hozzá a kagylómártást, és azzal is keverjük össze. Szedjük át egy előmelegített tálra és tálaljuk.
Változat: Uborkával és sonkával kevert tészta
Egy kígyóuborka felét és 10-17 dkg sonkát vágjunk fel gyufaszál vastagságú csíkokra. A fentiek szerint főzzük meg a tésztát. Kb. 3 evőkanál olajban süssük át az uborkát és a sonkát. Keverjük össze és tálaljuk.

A kiválasztott termék a kosárba került!