RECEPTEK

RECEPTEK

Dal makhani , avagy a fűszeres fekete lencsepüré

foto: Wikipedia

Hozzávalók 4 főre

  • 110 gr egész ulrid lencse - előző este beáztatva
  • 30 gr vörös bab - előző este beáztatva
  • 120 gr paradicsompüré
  • 30 gr dal makhani fűszerkeverék
  • 40 gr tejszín
  • 30 gr vaj
  • 1 kk julienre vágott friss gyömbér
  • 1 kk apróra vágott friss koriander zöld

Az elkészítéshez szükséges eszközök

1. Csepegtesse le a lencsét es a babot, és  főzze bő vízben puhára.
2. Keverje el a paradicsompürében a fűszerkeveréket, es egy másik edényben főzze össze.
3. Amikor a lencse es a bab is puhára főtt, szűrje le, es adja a fűszeres paradicsompüréhez, és főzze meg alacsony lángon 10 percig.
4. Keverje el benne a tejszint, olvassza fel benne a vajat, díszítse a gyömbérrel es a korianderrel.

 

Aki szereti  csípőset, tegyen bele chilit!

Forrón tálalja, basmati rizst vagy naan kenyeret kínáljon hozzá.

A kiválasztott termék a kosárba került!