RECEPTEK

RECEPTEK

Citromos csirke

Hozzávalók 4 főre

  • 60 gr kantoni citromos szósz
  • 45 0 gr csirkemell file ujjnyi vastag hosszú csíkokra vágva
  • 2 ek. forró víz
  • 1 tojás felverve
  • 125 gr kukoricaliszt vagy panko
  • olaj a sütéshez (mély olajban kell megsütni a húst!)
  • citrom és lime karikák, apróra vágott snidling

Az elkészítéshez szükséges eszközök

1. A kukoricalisztet vagy panko-t tegye egy erős nejlonzacskóba.
2.  Mártsa bele a húsdarabokat a felvert tojásba, majd tegye őket a panko-s zacskóba, fogja be a zacskó száját, és rázza alaposan össze, hogy mindenhol jól tapadjon rá a húsra a panír.
3. Az olajat tegye egy mélyebb serpenyőbe, hevítse fel, és süsse benne arany barnára a hússzeleteket.
4. A megsült húst tegye egy tálra, öntse rá a két evőkanál forró vízzel elkevert szószt, díszítse a citrus karikákkal, hintse meg a snidlinggel, zöldséges/tojásos jázmin rizzsel kínálja.

 

A videón egy hasonló receptet találsz!

A kiválasztott termék a kosárba került!