RECEPTEK

RECEPTEK

Fehér karahi csirke

karahi egy speciális serpenyő, magas falú

Hozzávalók 4 főre

  • 1 kg csirkehús apró kockákra vágva
  • 1-2 ek. zöld chilipaszta
  • 6-8 zöld chili csíkokra vágva
  • 2 ek. gyömbérpaszta
  • 6 ek. citromlé
  • 1 ek. aprított friss koriander zöld
  • 50 ml joghurt
  • 200 ml mogyoróolaj
  • 1 csomag (40 gr) karahi csirke fűszerkeverék

Az elkészítéshez szükséges eszközök

1. Keverje el a fűszerkeveréket, a gyömbérpasztát, a chilipasztát es a joghurtot 100 ml vízzel es marinálja benne a húskockákat 30 percig.
2. Hevítse fel az olajat egy serpenyőben, és süsse benne alacsony lángon 15 percig fedő alatt a bepácolt húskockákat.
3. Emelje a serpenyő alatt a hőfokot, és süsse, amíg az olaj es a fűszerek elválnak
4. Adja hozzá a citromlevet, a vágott zöld chilit, forralja össze, keverje el benne a friss koriander zöldet, tálalja forrón basmati rizzsel, vagy naan kenyérrel.

A kiválasztott termék a kosárba került!