RECEPTEK

RECEPTEK

Fűszeres felezett csicseriborsó-püré

Hozzávalók 4 főre

  • 200 gr felezett csicseriborsó
  • 1 közepes hagyma finomra vágva
  • 40 ml mogyoróolaj
  • 1 nagyobb paradicsom finomra vágva
  • 30 gr chana dal fűszerkeverék
  • 1 ek görögszéna levél a díszítéshez

Az elkészítéshez szükséges eszközök

1. Főzze  puhára a csicseriborsót 800 ml vízben.
2. Amíg a csicseri fő, egy másik edényben hevítse fel az olajat, es párolja benne üvegesre a hagymát, adja hozzá a paradicsomot,  a 30 gr  fűszert, és kevergetve főzze pépesre.
3. Tégy félre, amíg a borsó megfő
4. Ha megfőtt a borsó, tegye vissza a tűzre a mártást, adja hozzá lecsepegtetett csicseri felét, es főzze kevergetve addig, amíg a borsó péppé fő.
5. Adja hozzá a csicseri másik felét, es főzze még 5 percig.
6. A görögszéna levéllel meghintve forrón tálalja.

Akár önálló ételként roti kenyérrel, akar köretkent is kínálhatja.

A kiválasztott termék a kosárba került!