RECEPTEK

RECEPTEK

Korma

Hozzávalók 4 főre

  • 50 gr korma paszta
  • 450 gr csirkemell filé kockára vágva
  • 1 nagy fej hagyma apróra vágva
  • fél csésze szűrt vagy kockára vágott paradicsom (120 ml)
  • 4 ek ghí
  • fél ujjnyi gyömbér apróra vágva
  • 1-2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 80 ml kókusztej
  • 2 ek mandulaszelet

Az elkészítéshez szükséges eszközök

A ghí felét tegye egy lábosba, adja hozzá az apróra vágott gyömbért, fokhagymát,  hagymát, a fűszerpasztát, a paradicsomot és a kókusztejet.
2. Kevergetve közepes lángon rotyogtassa 4-5 percig, majd tegye félre.
3. A ghí másik felét hevítse fel egy serpenyőben, tegy bele a hús kockákat és pirítsa benne arany barnára.
4. Az aranybarnára pirult  húskockákat tegye a várakozó szószba, es főzze  meg lassú tűzön kevergetve kb 15 percig.
5. Tálaláskor szórja meg a mandulaszelettel

Kínálja zöld kardamommal főzött basmati rizzsel, es/vagy naan kenyérrel.

A kiválasztott termék a kosárba került!