RECEPTEK

RECEPTEK

Szecsuáni sült oldalas

Mártogatónak kínáljon hozza chili vagy banán ketchupot, valamint egy - két gerezd fokhagymát vékony szeletekben  egy keves ízesítő szójaszószba  téve.  Fél óra múlva ( Gold vagy Green Lebel ) kiváló martogatót kapunk!

Hozzávalók 4 főre

  • 50 gr szecsuáni oldalas marinád
  • 450 gr csontos sertés oldalas a csontok mentén, kb 5 cm vastag csíkokra vágva
  • 1-2 ek mogyoró olaj
  • 1 ek sötét szójaszósz
  • 1 tk méz

Az elkészítéshez szükséges eszközök

1. Tegye a marinádot, a szójaszószt és a mézet tálba, keverje jól össze  és forgassa bele a hús darabokat, tegye hideg helyre es hagyja marinálódni 2-3 órát át
2. Melegítse elő a sütőt 190 fokra, tegye a húst egy grillrácsra  és sülés kozben a maradék marináddal meg- megkenve grillezze mindkét oldalát  25-30 percig.
 

A kiválasztott termék a kosárba került!