RECEPTEK

RECEPTEK

Csirkehús csíkok tiencsini fen-pivel

Ezt a finom északi fogást hidegen tálalják, kissé csípős mártás kíséretében; igazi vendégváró étel, mivel jó előre elkészíthető. A fen-pinek, ami szó szerinti fordításban a liszt héját jelenti, nem szabad csirizesnek lennie.

Hozzávalók 6 főre

  • 2 kisebb, lebőrözött, kicsontozott csirkemell vagy 22 dkg csirkemell filé
  • 6 dl alaplé vagy víz
  • 4 darab 22 cm átmérőjű tiencsini fen-pi
  • ½ kígyóuborka, kb, 22 dkg
  • 1 evőkanál rizs- vagy fehérborecet
  • 2 teáskanál csípős mustár
  • ½ teáskanál só
  • 4 evőkanál híg szójamártás
  • 8 csavarásnyi fehérbors a borsdarálóból
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • 3 evőkanál földimogyoró- vagy kukoricaolaj

Az elkészítéshez szükséges eszközök

1. Öntsük az alaplét vagy a vizet egy serpenyőbe, és forraljuk fel. Tegyük bele a csirkehúst, es letakarva kb. 5 percig lassú tűzön pároljuk. Vegyük le a lángról, és további 15 percen át áztassuk a lében anélkül, hogy hozzányúlnánk. Majd vegyük ki és hagyjuk kihűlni.
2. Készítsük el a mártást: keverjük össze az ecetet a mustárral, a sóval, a cukorral, a szójamártással, a borssal és a kétféle olajjal.
3. Egy nagy serpenyő vizet (kb. 1,75 litert) hirtelen orraljunk fel. Egyenként tegyük bele a fen-pit, hogy ne ragadjon össze. Fedjük le, majd 5 percre vegyük le a tűzről. Szűrjük le, és óvatosan szedjük át a fen-pit egy hideg vizes edénybe.
4. A fen-piket egyenként hajtogassuk be háromszor, majd vágjuk keresztben 1cm-es csíkokra. Rendezzük el egy tálon.
5. Az uborkát ferdén szeleteljük fel vékonyan, és halmozzuk egymásra a szeleteket, majd metéljük vékony csíkokra. Helyezzük a fen-pire.
6. A csirkehúst kézzel tépkedjük rostirányban vékony csíkokra. és tegyük az uborkára.
7. Közvetlenül tálalás előtt öntsük rá a mártást.
Megjegyzés: ha nem tálaljuk fel azonnal, a hozzávalókat lefedve külön-külön is be lehet hűteni, így összeállíthatjuk közvetlenül tálalás előtt.

Tofu,
A kiválasztott termék a kosárba került!