RECEPTEK

RECEPTEK

Ehető medúza uborkával

A medúza eleinte gumiszerű állaga ne szegje kedvünket: a medúzát rétegekre szeletelve árulják, a rétegek közé durva só szemcséket szórnak, és az egészet műanyag zacskóba csomagolják. Ha jól készítik el, a medúza nagy élvezetére szolgál azoknak, akik ezt az ételt nem csak ízéért, de állagáért is kedvelik. A kínaiak mindenesetre e két ok miatt fogyasztják előszeretettel.

Hozzávalók 4 főre

  • 45 dkg konzervben kapható ehető medúza
  • ½ kígyóuborka
  • 1 teáskanál rizs- vagy almaecet
  • 2 evőkanál híg szójamártás
  • ½ teáskanál cukor
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • ½ teáskanál mustár

Az elkészítéshez szükséges eszközök

1. A só szemcséket rázzuk le a medúzáról. Háromszor cseréljük rajta a vizet és jól mossuk át, a sós vizet nyomkodjuk ki belőle.
2. Tegyük egy nagy, mély tálba. A tálat töltsük tele hideg vízzel. Hagyjuk ebben ázni, a vizet óránként cseréljük.  A medúzát minden alkalommal nyomkodjuk ki.  Akkor kész, amikor már semmi  íze.
3. Készítsük el az öntetet: keverjük össze az ecetet, a szójamártást, a cukrot, az olajat és a mustárt.
4. Nyomkodjuk ki a felesleges  vizet a medúzából. Tegyük át egy vágódeszkára, és vágjuk 3 mm-es csíkokra. A csíkokra öntsünk forró vizet, hogy felkunkorodjanak. Szűrjük le alaposan, majd itassuk le a vizet.
5. Az uborkát vágjuk ferdén kb. 3 mm-es szeletekre. Néhány szeletet tegyünk egymásra, és vágjuk kb. 5 mm-es csíkokra.
6. Rendezzük el az uborkát a tálon, és tegyük középre a medúzát.
7. Közvetlenül a tálalás előtt öntsük rá a medúzára és az uborkára a jól felkevert öntetet.

Tofu,
A kiválasztott termék a kosárba került!