RECEPTEK

RECEPTEK

Mandulás „babsajt"

A kínaiak szívesen díszítik úgy az ételeiket, hogy a külső— ha az íz nem is — a fogás nevét kölcsönző alapanyagra emlékeztessen. Ez a nagyon könnyű és finom nyári desszert, amely megszólalásig hasonlít a szójababsajtra, valójában egyáltalán nem az!

Hozzávalók 6 főre

  • 1 liter víz
  • 8 púpozott evőkanál vagy 7 g feldarabolt agar-agar
  • 5 evőkanál cukor
  • 1,75 dl sűrített tej
  • 1 evőkanál mandulakivonat
  • 1 nagy doboz licsi

Az elkészítéshez szükséges eszközök

1. Öntsük a vizet egy serpenyőbe és forraljuk fel. Tegyük bele az agaragart, csökkentsük a hőmérsékletet és időnként kevergetve, lassú tűzön oldjuk fel 20-25 perc alatt.
2. Adjuk hozzá a cukrot, és addig kevergessük, míg teljesen fel nem oldódik.
3. Finom szitán szűrjük át egy tálba, és a fennmaradó csomókat dobjuk el.
5. Keverjük hozzá a mandulakivonatot. Hagyjuk kihűlni és megszilárdulni, majd tegyük a hűtőbe.
6. A „babsajtot" vágjuk fel rombusz formájú darabokra. Rendezzük el egy tálon és díszítsük licsivel. Hidegen tálaljuk.

Megjegyzés: más friss vagy konzervgyümölccsel is díszíthetjük, például kiwivel, őszibarackkal, szőlővel, ananásszal, mangóval stb.

A kiválasztott termék a kosárba került!