RECEPTEK

RECEPTEK

Szójababsajtpuffancsok - előétel

Ha egyszer bő olajban megsütöttük, a puffancsok a hűtőben akár két hétig is eltarthatók, szemben a friss szójababsajttal, amely még hűtve is tönkremegy 2-3 napon belül. Kitűnően illik húshoz, halhoz és zöldségfélékhez, mert magába szívja a mártásokat és érdekesebbé teszi a fogást.

Hozzávalók 4 főre

  • 4 darab szójababsajt
  • földimogyoró- vagy kukoricaolaj a sütéshez

Az elkészítéshez szükséges eszközök

1. Vágjuk négyfelé a szójababsajtokat. A 16 kockát tegyük több réteg konyhai papírtörülközőre vagy konyharuhára, hogy a nedvességet felszívja. 2. Egy wokot vagy egy mély serpenyőt töltsünk meg félig olajjal. Hevítsük fel 190 °C-ra és/vagy amíg a beledobott száraz kenyérkocka 40 másod-perc alatt meg nem pirul. Finoman engedjük bele a szójasajtokat és süssük kb. 15 percig, amíg ropogósak és aranyszínűek nem lesznek. Kézi-szűrővel vagy kilyuggatott kanállal vegyük ki és konyhai papírtörülközőn csepegtessük le.

A kiválasztott termék a kosárba került!