RECEPTEK

RECEPTEK

Egyszerű főtt zöldség - előétel

Délen a vízben főzés legalább olyan népszerű főzési eljárás, mint a kevergetve sütés. A kínai virágos káposzta és a brokkoli különösen alkalmas erre

Hozzávalók 6 főre

  • 1 teáskanál só
  • 4 evőkanál földimogyoró-vagy kukoricaolaj
  • 2 evőkanál kagylómártás
  • vagy 1 evőkanál szójamártás
  • 45 dkg kínai virágos káposzta

Az elkészítéshez szükséges eszközök

1. Egy serpenyőbe öntsünk  1,4 liter vizet és forraljuk fel.  Adjuk hozzá a sót és 1½ evőkanál olajat.
2. Tegyük a vízbe a káposztát és várjuk meg, míg a víz ismét felforr. Forraljuk 30-60 másodpercig. Puha lesz-, de kissé rágós. Egy szűrőn jól csepegtessük le.
3. Tegyük a káposztát egy előmelegített tálra. Egyenletesen öntsük rá a maradék  olajat, valamint a kagyló-, vagy a szójamártást. Forrón tálaljuk.

A kiválasztott termék a kosárba került!