RECEPTEK

RECEPTEK

Sült édesburgonya szójaszósszal, mézzel és gyömbérrel

Hozzávalók 6 főre

  • 1 kg ( 5-3 db) édesburgonya
  • 1 marék apróra vágott petrezselyem
  • Mártáshoz: 1/2 pohár szójaszósz
  • 2 nagy evőkanál méz
  • 2 gerezd tört fokhagyma
  • 1/2 kiskanál édes paprika
  • 1/3 kiskanál őrölt gyömbér
  • 1/3 kiskanál őrölt fekete bors
  • 2 evőkanál víz

Az elkészítéshez szükséges eszközök

180 fokra melegítjük a sütőt.
Meghámozzuk az édes burgonyát és kb. 1 cm vastag hasábokra vágjuk.
Minden mártáshoz valót összekeverünk egy tálban, hozzáadjuk az édes burgonyát és jól elkavarjuk, hogy a szósz mindent beborítson.
Mindezt belehelyezzük egy tepsibe, lefedjük alufóliával, és 50 percig sütjük.
A sütőből kivesszük a tepsit, leszedjük az alufóliát, a sütőt felső grill módra állítjuk, majd további 10 percre visszatesszük, hogy az édesburgonya aranyló színt kapjon. Végül kivesszük, megszórjuk petrezselyemmel és melegen tálaljuk.

za'atar - zaatarral, zatar vagy zahatar,
A kiválasztott termék a kosárba került!