RECEPTEK

RECEPTEK

Sütőtök krémleves - Pumpkin soup

forrás: rantotthuswokban.bmintbalazs.com/sutotok-kremleves

Hozzávalók 4 főre

  • 500 g sütőtök
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 póréhagyma
  • 400 ml víz
  • 320 ml tejszín
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • Szerecsendió

Az elkészítéshez szükséges eszközök

Készítsd elő a zöldségeket.
A hagymát és a fokhagymát vágd apróra, a póréhagymát karikákra.
A tököt vágd félbe, szedd ki a magját és vágd kockára. Ha a leggyakrabban kapható, hosszúkás kanadai sütőtököt használod, akkor hámozd is meg.
Egy lábasban közepes lángon pirítsd üvegesre a hagymát, kb. 5 perc alatt. Add hozzá a fokhagymát és a tököt, és így is pirítsd még néhány percig. Ez az a pont, ahol a póréhagymát is hozzáadhatod, hadd piruljon az is. Az én változatomban a félrefordítás miatt az csak később jött hozzá.
Öntsd fel a vízzel és ízesítsd sóval, borssal, őrölt szerecsendióval. Alacsony lángon főzd puhára a tököt kb. 30 perc alatt.
Add hozzá a tejszínt és pürésítsd turmixban vagy botmixerrel. Add hozzá a póréhagymát, pürésítsd és főzd azzal is még kb. 5-10 percig. Ahogy följebb írtam, ezt a legelején, a tökkel együtt is megteheted, és akkor együtt főnek és puhulnak meg a zöldségek.
Melegen tálald. Hűvös őszi hétvégéken akár magában, akár egy jó ropogós ciabatta vagy baguette kenyérrel igazi melegséget hozó étel.

A kiválasztott termék a kosárba került!