RECEPTEK
RECEPTEK
Egyszerű főtt zöldség - előétel
Délen a vízben főzés legalább olyan népszerű főzési eljárás, mint a kevergetve sütés. A kínai virágos káposzta és a brokkoli különösen alkalmas erre.
Hozzávalók 6 főre
- 1 teáskanál só
- 4 evőkanál földimogyoró-vagy kukoricaolaj
- 2 evőkanál kagylómártás vagy 1 evőkanál szójamártás
- 45 dkg kínai virágos káposzta
Az elkészítéshez szükséges eszközök
1. Egy serpenyőbe öntsünk 1,4 liter vizet és forraljuk fel. Adjuk hozzá a sót és 1½ evőkanál olajat.
2. Tegyük a vízbe a káposztát és várjuk meg, míg a víz ismét felforr. Forraljuk 30-60 másodpercig. Puha lesz-, de kissé rágós. Egy szűrőn jól csepegtessük le.
3. Tegyük a káposztát egy előmelegített tálra. Egyenletesen öntsük rá az olajat, valamint a kagyló-vagy a szójamártást. Forrón tálaljuk