Aka vörös miso paszta -shinjyo

Aka/red miso -shinjyo

Ár:
1.590Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 300 g
Bruttó egységár: 5 300 Ft/kg

A termékről

 

Termékleírás

Akamiso vagy vörös (sötét) miso, 94% fermentált szójababból és rizsből.
Hagyományos japán ízesítő paszta, amely a sötétvöröstől kezdve egészen a sötétbarnáig bármilyen színű lehet.

A vörös miso-t hosszan erjesztik (természetes erjesztésnél 1-3 évig, kontrollált hőmérsékletnél 3-4 hónapig), innen a sötét színe, ill. koncentráltabb sós íze (minél tovább erjesztik, annál sósabb lesz). A színét a szójabab mennyisége is befolyásolja, minél több szójababot tartalmaz, annál sötétebb lesz. Ha a szóját gőzölik, és nem főzik, tovább mélyíti és sötétíti a miso színét.

Sötét vöröses-barna, nagyon markáns, karakteres, sós, fanyar és pikáns, kiemelkedő umami ízzel. Egyike a legerőteljesebb ízű miso-knak. Állaga a mogyorókrémhez hasonlítható, egyenletesen krémes.

A miso kiegyensúlyozott mennyiségben tartalmaz természetes szénhidrátokat, esszenciális zsírsavakat, ásványi anyagokat, vitaminokat és legjobb minőségű fehérjéket, az összes esszenciális aminosavat tartalmazza. Mivel szinte csak szójabab alapú, sokkal magasabb a fehérjetartalma, mint a fehér misoé.

Természetes probiotikum forrás, egy élő élelmiszer, bár mint pasztörizált, gyors miso, jóval kevesebb probiotikumot tartalmaz, mint a természetes, hosszabb erjesztésű változata. Emésztése könnyű, mivel a koji lebontja a tápanyagokat, könnyen emészthető egyszerű cukrokra, aminosavakra és zsírsavakra.

 

Felhasználás

Mivel elég markáns ízvilág jellemzi, specifikusabban lehet használni.

Legismertebb felhasználása talán a dashi alaplébe kevert miso paszta, a miso leves (misoshiru). De használják ramen-, udon-, somen levesben is, nabemono-hoz (japán hot pot/egytálétel), húsok pácolásához, nehezebb húsételekhez, pörköltekhez, erőteljesebb ízvilágú marinádokhoz, szószokhoz, mártogatókhoz. Paradicsom-alapú szósszal kombinálva egy igazi ízbombát kapunk (a paradicsom és a miso is umami gazdag alapanyag).

Jól kombinálható húsosabb zöldségekkel (pl. padlizsán, gomba, sütőtök),

Hozzáadhatjuk salátaöntetekhez, különböző desszertekhez, ahol az édes és sós ízek jól kiegészítik egymást (pl. karamellszósz, csokis desszertek, stb.).

Jól beilleszthető a vegetáriánus és makrobiotikus étrendbe.

 

Elkészítés

Adjuk hozzá az ételhez/egyéb alapanyagokhoz, és vegyítsük el benne.

FONTOS!

Miután hozzáadtuk az ételhez, NE FORRALJUK azt, mert a misoban található természetes probiotikum kultúra („jó baktériumok”) hő hatására elpusztul. A legjobb, ha hőkezelés nélkül fogyasztjuk, vagy a miso hozzáadása után a lehető legalacsonyabb hőfokon főzzük az ételt.

Vegyük figyelembe termék magas sótartalmát, az ételt, amelyhez a misót hozzáadjuk, ne sózzuk túlságosan!

Összetevők

erjesztett szójababpaszta 94% (szójabab, rizs, só, víz), halkivonat, algakivonat, alkohol, színezék: E150a, ízfokozók: E621, E635

 

ALLERGÉNEK: A termék szóját és halat tartalmaz, és tartalmazhat árpát.


TÁPANYAG-ÖSSZETÉTEL 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 895 kJ/213 kcal
Zsír: 6,6 g
- amelyből telített zsírsavak: 1,1 g
Szénhidrát: 24 g
- amelyből cukrok: 8,8 g
Fehérje: 13 g
Só: 11,0 g


Származási ország: Japán

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!