Katsuobushi yano shiro dashi -marutomo

Katsuobushi yano shiro dashi -marutomo

Ár:
2.650Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 500 g
Bruttó egységár: 5 300 Ft/kg

A termékről

 

Termékleírás

Japán fehér dashi koncentrátum: fehér hal alaplé sűrítmény bonito-val és shiitake gombával.

A shiro dashi több, mint az alap dashi: bonito, fehér szójaszósz, mirin, szaké és cukor felhasználásával készül. Nemcsak az ízvilága, de világos színe miatt is kedvelt; nem színezi el az ételeket, amelyhez használják.

A sűrítmény színe világosabb, lágy umami ízű, természetes ízfokozó: kiemeli az alapanyagok ízét, amelyhez hozzáadják.

 

Felhasználás

Japánban egy általános folyékony ételízesítő/levesalap, világos színe miatt elég széleskörű a felhasználása.

Használjuk japán levesekhez (nabemono, udon, osuimono), mártogató szószokhoz (pl. garnéla- vagy zöldség tempurához), húsok, zöldségek, halak párolásához, dashimaki-hoz (japán omlett), chawan-mushi-hoz (sós, gőzölt tojás felfújt).

Ohitashi ételekhez is kitűnő: bármilyen friss alapanyagot blansírozás után pácoljunk shiro dashiban pár órán át.

Nyugati- és kínai ételekhez is hozzáadható, mint pl. különböző tésztás ételekhez, stir-fry-hoz és sült rizshez, helyettesítve a szójaszószt.

 

Elkészítés

Ha levesalapként használjuk, adjunk 100 ml levesalap koncentrátumhoz 1,4 l forró vizet.

Ízesítőként kis mennyiségben használjuk, ízlés szerint.

Összetevők

víz, szójaszósz (búza, só, szójabab, alkohol), cukorszirup, só, alkohol 4%, ízfokozók: E621, E635, szárított hal (bonito) 0,4%, halkivonat, shiitake

 

ALLERGÉNEK: A termék szóját, búzát, halat tartalmaz.

 

TÁPANYAG-ÖSSZETÉTEL 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 266 kJ/63 kcal
Zsír: <0,5 g
- amelyből telített zsírsavak: <0,1 g
Szénhidrát: 7,3 g
- amelyből cukrok: 7,3 g
Fehérje: 1,3 g
Só: 10,2 g


Származási ország: Japán

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!