Konbu katsuo tsuyu dashi -marutomo

Konbu katsuo tsuyu dashi -marutomo

Ár:
2.650Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 500 g
Bruttó egységár: 5 300 Ft/kg

A termékről

 

Termékleírás

Japán dashi-fajta: kombu és bonito tsuyu levesalap/szósz/ízesítő sűrítmény. Mentsuyu-nak is hívják, ami tésztaszószt jelent.

Hasonló a shiro dashi levesalaphoz: dashi, szójaszósz, cukor, mirin, esetleg szaké alkotja; a különbség, hogy világos szójaszósz helyett sötét szójaszósszal (koikuchi) készül.

A tsuyu sűrítmény színe sötét; umami-gazdag, sokszínűbb, karakteresebb ízvilággal, mint a sima dashi vagy akár a shiro dashi. A benne található alga és bonito természetes ízfokozók: kiemelik az alapanyagok ízét, amihez hozzáadják.

 

Felhasználás

A mentsuyu-t (tsuyu alaplé tésztához) főként japán tésztalevesekhez használják, mint a soba, az udon és a somen.

Két típusú mentsuyu van: kaketsuyu (tésztaleveshez a tsuyu-t forrón ráöntik a főtt tésztára) és tsuketsuyu (mártogató "leves" hideg tésztákhoz).

Használják mártogató szószként is, tempurához, de bármilyen hús- és zöldségételt lehet vele ízesíteni: tsuyu-ban párolni vagy egyszerűen csak rálocsolni.


Elkészítés

Ha levesalapként használjuk, adjunk 100 ml levesalap koncentrátumhoz 500 ml forró vizet.

Ízesítőként használjuk kis mennyiségben, ízlés szerint.

Összetevők

víz, szójaszósz (só, zsírszegény szója, búza, fruktóz szirup, szója, alkohol), cukor, só, alkohol 4,2%, ízfokozók: E621, E635, szárított hal 1,8% (bonito, szardella), algakivonat 0,3%, halkivonat, alga 0,1%, rizsbor

 

ALLERGÉNEK: A termék szóját, búzát, halat tartalmaz.

ALKOHOLT TARTALMAZ!

 

TÁPANYAG-ÖSSZETÉTEL 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 306 kJ/72 kcal
Zsír: <0,5 g
- amelyből telített zsírsavak: <0,1 g
Szénhidrát: 15 g
- amelyből cukrok: 12 g
Fehérje: 3,0 g
Só: 9,6 g


Származási ország: Japán

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!