Shinshu shiro/fehér miso paszta -maruman

Shinshu shiro white miso -maruman

Ár:
3.255Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 500 g
Bruttó egységár: 6 510 Ft/kg

A termékről

 

Termékleírás

MSG mentes Shinshu shiro/fehér (világos) miso paszta, fermentált rizsből és szójababból. A Shinshu elnevezéssel jelölik a Japán Nagano megyéjében előállított miso-kat.

100%-ban természetes összetevőkkel, nem tartalmaz hozzáadott anyagokat, színezőanyagot, tartósítószert.

Nem pasztörizált!

Hagyományos japán ízesítő paszta, a legnagyobb mennyiségben előállított miso fajta.
Az összetevőit illetően rizs miso-nak minősül (kome miso): sóval meg rizs kojival (gombaféle) erjesztett rizsből és szójababból készült, sűrű krémszerű készítmény, rövidebb erjesztési idővel (2-8 hét). A fő összetevője a rizs, kevesebb benne a szójabab, és koncentráltabb a rizs koji.

Világosbarna-karamell színű, állaga a mogyorókrémhez hasonlítható, egyenletesen krémes. Íze a színétől függetlenül mindig édeskés, enyhe, lágy, mégis ez a miso a maga 12,2 g-os sótartalmával sós miso-nak számít. Természetes glutaminsavat is tartalmaz, ami a miso umami ízéért felelős. A lágyabb íze miatt ideális azok számára, akik csak most kezdenek el ismerkedni a miso-k világával.

A miso kiegyensúlyozott mennyiségben tartalmaz természetes szénhidrátokat, esszenciális zsírsavakat, ásványi anyagokat, vitaminokat és legjobb minőségű fehérjéket, az összes esszenciális aminosavat tartalmazza. A fehér misonak, mint rizs miso-nak, relatív alacsonyabb a fehérje-, és magasabb a szénhidráttartalma.

Természetes probiotikum forrás, egy élő élelmiszer. Emésztése könnyű, mivel a koji lebontja a tápanyagokat, könnyen emészthető egyszerű cukrokra, aminosavakra és zsírsavakra.

 

Felhasználás

Bár eléggé sós, ízvilága enyhe, nem domináns, ezért nagyon változatosan és általánosan használható.

Legismertebb felhasználása talán a dashi alaplébe kevert miso paszta, a miso leves (misoshiru). De használják ramen-, udon-, somen levesben is, nabemonohoz (japán hot pot/egytálétel), húsok pácolásához, savanyúságokhoz (uborka, padlizsán, fehér retek (daikon)), világos szószokhoz. Paradicsom-alapú szósszal kombinálva egy igazi ízbombát kapunk (a paradicsom és a miso is umami gazdag alapanyag). A japánok majonézt is készítenek belőle.

Készíthetünk szendvicskrémet belőle (pl. vajjal összekeverve), hozzáadhatjuk salátaöntetekhez vagy tészták alapmasszájához.

Kitűnő párosítás gyömbérrel, fokhagymával, rizsecettel, tahinivel, citromlével és citromhéjjal.

Jól beilleszthető a vegetáriánus és makrobiotikus étrendbe.

 

Elkészítés

Adjuk hozzá az ételhez/egyéb alapanyagokhoz (mint pl. páclé/majonéz, stb.) és vegyítsük el benne.

FONTOS! Miután hozzáadtuk az ételhez, ne forraljuk azt, mert a misoban található természetes probiotikum kultúra („jó baktériumok”) hő hatására elpusztul. A legjobb, ha hőkezelés nélkül fogyasztjuk, vagy a miso hozzáadása után a lehető legalacsonyabb hőfokon főzzük az ételt. Vegyük figyelembe termék magasabb sótartalmát, az ételt, amelyhez a misót hozzáadjuk, ne sózzuk túlságosan.

Összetevők

szójabab, rizs, só, rizsliszt

 

TÁPANYAG-ÖSSZETÉTEL 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 783 kJ/187 kcal
Zsír: 5,6 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 23,1 g
- amelyből cukrok: 12,2 g
Fehérje: 11 g
Só: 12,2 g

 

ALLERGÉNEK: A termék szóját tartalmaz.

 

Származási ország: Japán

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!