Shinshu shiro fehér/sárga miso paszta -hikari miso

Shinshu shiro white/yellow miso -hikari miso

Ár:
1.389Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 400 g
Bruttó egységár: 3 473 Ft/kg

A termékről

 

Termékleírás

Shinshu shiro sárga misopaszta, fermentált rizsből és szójababból (30%).

Az összetevőit illetően rizs miso-nak minősül (kome miso): sóval meg rizs kojival (gombaféle) erjesztett rizsből és szójababból készült sűrű krémszerű készítmény, rövidebb erjesztési idővel, mint az aka (vörös) miso, de hosszabbal, mint a shiro (fehér) miso (kb. 6 hónap). A fő összetevője a rizs, kevesebb benne a szójabab, és koncentráltabb a rizs koji.

Lágy, enyhén fanyar, egy leheletnyi édes ízzel, földies tónusokkal. Ízvilágát illetően valahol a fehér és a vörös miso között helyezkedik el: valamivel sósabb, kicsit markánsabb, savasabb ízű, mint a shiro (fehér) miso, de nem annyira intenzív ízvilágú, mint az aka (vörös) miso.

Sárgásbarna színű, állaga a mogyorókrémhez hasonlítható, egyenletesen krémes. A maga 11,6 g-os sótartalmával sós miso-nak számít. Természetes glutaminsavat is tartalmaz, ami a miso umami ízéért felelős. A lágyabb íze miatt ideális azok számára, akik csak most kezdenek el ismerkedni a miso-k világával.

A miso kiegyensúlyozott mennyiségben tartalmaz természetes szénhidrátokat, esszenciális zsírsavakat, ásványi anyagokat, vitaminokat és legjobb minőségű fehérjéket, az összes esszenciális aminosavat tartalmazza. A fehér misonak, mint rizs miso-nak, relatív alacsonyabb a fehérje-, és magasabb a szénhidráttartalma.

Természetes probiotikum forrás, egy élő élelmiszer, bár mint pasztörizált, gyors miso, jóval kevesebb probiotikumot tartalmaz, mint a természetes, hosszabb erjesztésű változata. Emésztése könnyű, mivel a koji lebontja a tápanyagokat, könnyen emészthető egyszerű cukrokra, aminosavakra és zsírsavakra.

 

Felhasználás

Mivel ízvilága valahol a fehér és a vörös miso között van, sokan ezt a misot találják a legszéleskörűbben használhatónak, bár desszertekhez már túl sós és markáns az íze.

Legismertebb felhasználása talán a dashi alaplébe kevert miso paszta, a miso leves (misoshiru). De használják ramen-, udon-, somen levesben is, nabemonohoz (japán hot pot/egytálétel), húsok pácolásához, savanyúságokhoz (uborka, padlizsán, fehér retek (daikon)), világos szószokhoz. Paradicsom-alapú szósszal kombinálva egy igazi ízbombát kapunk (a paradicsom és a miso is umami gazdag alapanyag).

Hozzáadhatjuk salátaöntetekhez vagy tészták alapmasszájához.

Jól beilleszthető a vegetáriánus és makrobiotikus étrendbe.

 

Elkészítés


Adjuk hozzá az ételhez/egyéb alapanyagokhoz (mint pl. páclé/öntet, stb.), és vegyítsük el benne.

FONTOS!

Miután hozzáadtuk az ételhez, NE FORRALJUK azt, mert a misoban található természetes probiotikum kultúra („jó baktériumok”) hő hatására elpusztul. A legjobb, ha hőkezelés nélkül fogyasztjuk, vagy a miso hozzáadása után a lehető legalacsonyabb hőfokon főzzük az ételt.

Vegyük figyelembe termék magasabb sótartalmát, az ételt, amelyhez a misót hozzáadjuk, ne sózzuk túlságosan.

Összetevők

víz, szójabab 30%, rizs, só, alkohol

ALLERGÉNEK: A termék szóját tartalmaz.

 

TÁPANYAG-ÖSSZETÉTEL 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 836 kJ/199 kcal
Zsír: 6,2 g
- amelyből telített zsírsavak: 1 g
Szénhidrát: 22 g
- amelyből cukrok: 10 g
Rost: 4,9 g
Fehérje: 11 g
Só: 11,6 g

 

Származási ország: Japán

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!