Demerara nád kristálycukor -koronás

Ár:
751Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 500 g
Bruttó egységár: 1 502 Ft/kg

A termékről

A Koronás Nád Kristálycukor a cukornád levének kristályosításával készül. Jellegzetessége aranybarna színe és erős aromájú, malátás íze. Különleges aromája miatt nemcsak meleg italok, mint teák, kávék kitűnő édesítője, hanem süteményeknek és koktéloknak is.

 

A nádcukor ma már egyre több helyen megvásárolható, és akik odafigyelnek az egészséges táplálkozásra és szeretnék elkerülni a mesterséges adalékanyagokat, szívesen vásárolják ezt az újfajta édesítőszert.

Ám, hogy új termék lenne,  ez csak hazánkra igaz, hiszen magát a növényt, már az ókorban is termesztették és az óta is sok trópusi országban termesztik ma is, főleg a nemes cukornád termőterülete nőt meg.

A nádcukornak  kissé karamellás íze van, így használhatjuk süteményhez, teához, és minden olyan ételhez, amihez eredetileg fehér cukrot adtunk volna.

A természetességét a feldolgozás adja, vagyis a levágás után sajtolással kinyerik a nádcukrot, majd centrifugálják, és szárítják, így kapják meg a melaszt.

A növényt mindig virágzás előtt aratják le, mert ilyenkor a legmagasabb a cukortartalom, gépekkel vágják le a hatalmas szárakat, darabolják és kötegelik őket.

Semmi vegyi anyag  vagy mesterséges eljárással nem avatkoznak be a folyamatba.

Mivel növényből nyertik ki, az alapanyagok rengeteg ásványi anyag és vitamin van benne, így mindenképp érdemes áttérni a cukorról a nádcukor fogyasztására.

Összetevők

Gluténmentes.

A kiválasztott termék a kosárba került!