Aka vörös miso -hanamaruki

Aka/red miso -hanamaruki

Ár:
2.850Ft
Csak a boltban vásárolható!

A termék adatai

Kiszerelés: 1000 g
Bruttó egységár: 2 850 Ft/kg

A termékről

 

Termékleírás

Hagyományos japán ízesítő paszta, akamiso vagy vörös (sötét) miso, fermentált rizsből és 32% szójababból.

100%-ban természetes összetevőkkel, nem tartalmaz hozzáadott anyagokat, színezőanyagot, tartósítószert.

Összetevőit illetően rizs miso-nak minősül (kome miso): sóval meg rizs kojival (gombaféle) erjesztett rizsből és szójababból készült sűrű krémszerű készítmény.

A vörös miso-t hosszan erjesztik (természetes erjesztésnél 1-3 évig, kontrollált hőmérsékletnél 3-4 hónapig), innen a sötétebb színe, ill. koncentráltabb sós íze (minél tovább erjesztik, annál sósabb lesz). A színét a szójabab mennyisége is befolyásolja, minél több szójababot tartalmaz, annál sötétebb lesz. Ha a szóját gőzölik, és nem főzik, tovább mélyíti és sötétíti a miso színét.

Meleg vöröses-világosbarna, karakteres, sós, fanyar és pikáns, kiemelkedő umami ízzel. Állaga a mogyorókrémhez hasonlítható, egyenletesen krémes, alig észlelhetően szemcsés.

A miso kiegyensúlyozott mennyiségben tartalmaz természetes szénhidrátokat, esszenciális zsírsavakat, ásványi anyagokat, vitaminokat és legjobb minőségű fehérjéket (az összes esszenciális aminosavat tartalmazza). Ahogy a vörös miso-kra általában jellemző, viszonylag alacsony a szénhidráttartalma és magas a sótartalma.

Természetes probiotikum forrás, egy élő élelmiszer. Emésztése könnyű, mivel a koji lebontja a tápanyagokat, könnyen emészthető egyszerű cukrokra, aminosavakra és zsírsavakra.

 

Felhasználás

Elég markáns ízvilág jellemzi, ezért specifikusabban érdemes használni.

Legismertebb felhasználása talán a dashi alaplébe kevert miso paszta, a miso leves (misoshiru). De használják ramen-, udon-, somen levesben is, nabemono-hoz (japán hot pot/egytálétel), húsok pácolásához, nehezebb húsételekhez, pörköltekhez, erőteljesebb ízvilágú marinádokhoz, szószokhoz, mártogatókhoz. Paradicsom-alapú szósszal kombinálva egy igazi ízbombát kapunk (a paradicsom és a miso is umami gazdag alapanyag).

Jól társítható húsosabb zöldségekkel (pl. padlizsán, sütőtök), gombával.

Hozzáadhatjuk salátaöntetekhez, különböző desszertekhez, ahol az édes és sós ízek jól kiegészítik egymást (pl. karamellszósz, csokis desszertek, stb.).

Jól beilleszthető a vegetáriánus és makrobiotikus étrendbe.

 

Elkészítés

Adjuk hozzá az ételhez/egyéb alapanyagokhoz, és vegyítsük el benne.

FONTOS!

Miután hozzáadtuk az ételhez, NE FORRALJUK azt, mert a misoban található természetes probiotikum kultúra („jó baktériumok”) hő hatására elpusztul. A legjobb, ha hőkezelés nélkül fogyasztjuk, vagy a miso hozzáadása után a lehető legalacsonyabb hőfokon főzzük az ételt.

Vegyük figyelembe termék magas sótartalmát, az ételt, amelyhez a misót hozzáadjuk, ne sózzuk túlságosan.

Összetevők

víz, szójabab 32%, rizs, só

ALLERGÉNEK: A termék szóját.

 

TÁPANYAG-ÖSSZETÉTEL 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 780 kJ/186 kcal
Zsír: 6,1 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,9 g
Szénhidrát: 20 g
- amelyből cukrok: 7,2 g
Fehérje: 11 g
Só: 12 g


Származási ország: Japán

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!