Édes fehér miso paszta bio -clearspring

Organic sweet white miso -clearspring

Ár:
3.390Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 250 g
Bruttó egységár: 13 560 Ft/kg

A termékről

 

Termékleírás

Egy igazi különlegesség: édes fehér miso paszta (Kyoto Shiro Miso), fermentált rizsből (45%) és szójababból (25%).

Az összetevőit illetően rizs miso-nak minősül (kome miso): sóval meg rizs kojival (gombaféle) erjesztett rizsből és szójababból készült sűrű krémszerű készítmény, rövid erjesztési idővel. Különlegessége a többi miso-val szemben, hogy messze a legdominánsabb alapanyaga a rizs, kb. feleannyi szójabab, a só mennyisége pedig egészen alacsony, épp ezért a legmagasabb szénhidrát- és legalacsonyabb só- és fehérje tartalmú miso-féle.

Világosabb a sima fehér miso-nál, halvány sárgás-bézs színű. Nagyon krémes, kenhető, lágy, finom állagú. Ízletes, édes, nagyon alacsony sótartalommal (4,9 g).

Természetes glutaminsavat is tartalmaz, ami a miso umami ízéért felelős. A lágy íze miatt ideális azok számára, akik csak most kezdenek el ismerkedni a miso-k világával.

A miso kiegyensúlyozott mennyiségben tartalmaz természetes szénhidrátokat, esszenciális zsírsavakat, ásványi anyagokat, vitaminokat és legjobb minőségű fehérjéket, az összes esszenciális aminosavat tartalmazza.

Természetes probiotikum forrás, egy élő élelmiszer, bár mint pasztörizált, gyors miso, jóval kevesebb probiotikumot tartalmaz, mint a természetes, hosszabb erjesztésű változata. Emésztése könnyű, mivel a koji lebontja a tápanyagokat, könnyen emészthető egyszerű cukrokra, aminosavakra és zsírsavakra.

 

Felhasználás

Enyhe, lágy ízvilága miatt nagyon változatosan és általánosan használható, nemcsak sós ételekhez, hanem kiemelten desszertekhez is.

Nagyon ritkán használják ezt a miso fajtát levesekhez, sokkal inkább grillezésre szánt húsok, halak pácolásához, savanyúságok pácolásához, világos szószokhoz, mártogatókhoz. Paradicsom-alapú szósszal kombinálva egy igazi ízbombát kapunk (a paradicsom és a miso is umami gazdag alapanyag).

A japán újévi Ozoni leveshez a halat édes fehér miso-ban pácolják.

Készíthetünk szendvicskrémet belőle (pl. vajjal összekeverve), hozzáadhatjuk salátaöntetekhez (pl. japán aemono) vagy tészták alapmasszájához.

Könnyű, friss íze miatt jól kombinálható friss gyümölcsökkel és ropogós zöldségekkel.

Használjuk bátran desszertekhez, gazdagítja ízvilágukat, lággyá teszi. Karamell szószba, fagyiba keverhető.

Jól beilleszthető a vegetáriánus és makrobiotikus étrendbe, pl. tej- és tejtermékek helyettesítésére (krumplipürébe tej helyett, krémlevesekbe tejszín helyett).

 

Elkészítés

Adjuk hozzá az ételhez/egyéb alapanyagokhoz (mint pl. páclé/majonéz, salátaöntetek stb.), és vegyítsük el benne.

FONTOS!

Miután hozzáadtuk az ételhez, NE FORRALJUK azt, mert a misoban található természetes probiotikum kultúra („jó baktériumok”) hő hatására elpusztul. A legjobb, ha hőkezelés nélkül fogyasztjuk, vagy a miso hozzáadása után a lehető legalacsonyabb hőfokon főzzük az ételt.

Összetevők

bio fermentált rizs 45% , bio szójabab 25%, víz, tengeri só

 

ALLERGÉNEK: A termék szóját tartalmaz, nyomokban tartalmazhat glutént.

 

TÁPANYAG-ÖSSZETÉTEL 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 818 kJ/194 kcal
Zsír: 4,2 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,7 g
Szénhidrát: 29 g
- amelyből cukrok: 26 g
Fehérje: 9,1 g
Só: 4,9 g


Származási ország: Japán

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!