Saikyo fehér miso paszta -ishino

Saikyo white miso -ishino

Ár:
4.980Ft
Csak a boltban vásárolható!

A termék adatai

Kiszerelés: 500 g
Bruttó egységár: 9 960 Ft/kg

A termékről

 

Termékleírás

Egy igazi különlegesség: édes fehér miso-ként ismert saikyo vagy fehér miso paszta (Kyoto Shiro Miso), fermentált rizsből, szójababból és árpa kojiból.

Az összetevőit illetően rizs miso-nak minősül (kome miso): sóval meg árpa kojival (gombaféle) erjesztett rizsből és szójababból készült sűrű krémszerű készítmény, elég rövid erjesztési idővel (2-8 hét). Különlegessége a többi miso-val szemben, hogy messze a legdominánsabb alapanyaga a rizs, kb. feleannyi szójabab, a só mennyisége pedig egészen alacsony, épp ezért a legmagasabb szénhidrát- és legalacsonyabb só- és fehérje tartalmú miso-féle.

Világosabb a sima fehér miso-nál, halvány sárgás-bézs színű. Nagyon krémes, kenhető, lágy, finom állagú. Ízletes, édes, nagyon alacsony sótartalommal (5 g).

Természetes glutaminsavat is tartalmaz, ami a miso umami ízéért felelős. A lágy íze miatt ideális azok számára, akik csak most kezdenek el ismerkedni a miso-k világával.

A miso kiegyensúlyozott mennyiségben tartalmaz természetes szénhidrátokat, esszenciális zsírsavakat, ásványi anyagokat, vitaminokat és legjobb minőségű fehérjéket, az összes esszenciális aminosavat tartalmazza. 

Természetes probiotikum forrás, egy élő élelmiszer. Emésztése könnyű, mivel a koji lebontja a tápanyagokat, könnyen emészthető egyszerű cukrokra, aminosavakra és zsírsavakra.

 

Felhasználás

Enyhe, lágy ízvilága miatt nagyon változatosan és általánosan használható, nemcsak sós ételekhez, hanem kiemelten desszertekhez is.

Nagyon ritkán használják ezt a miso fajtát levesekhez, sokkal inkább grillezésre szánt húsok, halak pácolásához, savanyúságok pácolásához, világos szószokhoz, mártogatókhoz. Paradicsom-alapú szósszal kombinálva egy igazi ízbombát kapunk (a paradicsom és a miso is umami gazdag alapanyag).

A japán újévi Ozoni leveshez a halat saikyo misoban pácolják.

Készíthetünk szendvicskrémet belőle (pl. vajjal összekeverve), hozzáadhatjuk salátaöntetekhez (pl. japán aemono) vagy tészták alapmasszájához.

Könnyű, friss íze miatt jól kombinálható friss gyümölcsökkel és ropogós zöldségekkel.

Használjuk bátran desszertekhez, gazdagítja ízvilágukat, lággyá teszi. Karamell szószba, fagyiba keverhető.

Jól beilleszthető a vegetáriánus és makrobiotikus étrendbe, pl. tej- és tejtermékek helyettesítésére (krumplipürébe tej helyett, krémlevesekbe tejszín helyett).

 

Elkészítés

Adjuk hozzá az ételhez/egyéb alapanyagokhoz (mint pl. páclé/majonéz, salátaöntetek stb.), és vegyítsük el benne.

FONTOS!

Miután hozzáadtuk az ételhez, NE FORRALJUK azt, mert a misoban található természetes probiotikum kultúra („jó baktériumok”) hő hatására elpusztul. A legjobb, ha hőkezelés nélkül fogyasztjuk, vagy a miso hozzáadása után a lehető legalacsonyabb hőfokon főzzük az ételt.

HŰTŐBEN kell tárolni, felbontás előtt és után is!

Összetevők

víz, rizs, szójabab, só, alkohol, színezék: E101, koji maláta (árpa)

ALLERGÉNEK: A termék szóját és árpát tartalmaz.

 

TÁPANYAG-ÖSSZETÉTEL 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 945 kJ/224 kcal
Zsír: 3,9 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,7 g
Szénhidrát: 38 g
- amelyből cukrok: 24 g
Fehérje: 9,0 g
Só: 5,0 g


Származási ország: Japán

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!