Inaka vörös miso -hanamaruki

Inaka red miso -hanamaruki

Ár:
2.150Ft
Csak a boltban vásárolható!

A termék adatai

Kiszerelés: 500 g
Bruttó egységár: 4 300 Ft/kg

A termékről

 

Termékleírás

Fermentált rizsből és 32% szójababból készült inaka vagy házi stílusú miso, szintén egy vörös miso fajta, amelyet Japánban vidéken használnak leggyakrabban.

Összetevőit illetően rizs miso-nak minősül (kome miso): sóval meg rizs kojival (gombaféle) erjesztett rizsből és szójababból készült sűrű készítmény.

Világos vöröses-barna. Sós, fanyar és pikáns, de lágyabb, mint egy sima vörös miso. Kiemelkedő umami íz jellemzi. Mivel nem darálják le teljesen, állaga szemcsésebb, darabosabb, mint általában a többi miso-é.

Elég magas a sótartalma(11,8 g); mivel több benne a szójabab, alacsonyabb a szénhidrát- és magasabb a fehérjetartalma.

A miso kiegyensúlyozott mennyiségben tartalmaz természetes szénhidrátokat, esszenciális zsírsavakat, ásványi anyagokat, vitaminokat és legjobb minőségű fehérjéket (az összes esszenciális aminosavat tartalmazza).

Természetes probiotikum forrás, egy élő élelmiszer. Emésztése könnyű, mivel a koji lebontja a tápanyagokat, könnyen emészthető egyszerű cukrokra, aminosavakra és zsírsavakra.

 

Felhasználás

Kitűnő választás alap misonak, mert markánsabb, sósabb, mint a fehér miso, de lágyabb, mint a vörös, és mégis hordozza a fermentálás során kialakuló jellegzetes ízvilágot.

Legismertebb felhasználása talán a dashi alaplébe kevert miso paszta, a miso leves (misoshiru). De használják ramen-, udon-, somen levesben is, nabemono-hoz (japán hot pot/egytálétel), húsok pácolásához, nehezebb húsételekhez, pörköltekhez, erőteljesebb ízvilágú marinádokhoz, szószokhoz, mártogatókhoz, salátaöntetekhez. Paradicsom-alapú szósszal kombinálva egy igazi ízbombát kapunk (a paradicsom és a miso is umami gazdag alapanyag).

Jó társítás a húsosabb zöldségekhez (pl. padlizsán, gomba, sütőtök),

Jól beilleszthető a vegetáriánus és makrobiotikus étrendbe.

 

Elkészítés

Adjuk hozzá az ételhez/egyéb alapanyagokhoz, és vegyítsük el benne.

FONTOS!

Miután hozzáadtuk az ételhez, NE FORRALJUK azt, mert a misoban található természetes probiotikum kultúra („jó baktériumok”) hő hatására elpusztul. A legjobb, ha hőkezelés nélkül fogyasztjuk, vagy a miso hozzáadása után a lehető legalacsonyabb hőfokon főzzük az ételt.

Vegyük figyelembe termék magas sótartalmát, az ételt, amelyhez a misót hozzáadjuk, ne sózzuk túlságosan.

Összetevők

víz, szójabab 32%, rizs, só, alkohol

ALLERGÉNEK: A termék szóját.

 

TÁPANYAG-ÖSSZETÉTEL 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 779 kJ/186 kcal
Zsír: 6,2 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,9 g
Szénhidrát: 19 g
- amelyből cukrok: 7,2 g
Fehérje: 11 g
Só: 11,8 g


Származási ország: Japán

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!