Miso paszta barnarizsből bio -clearspring

Organic brown rice miso -clearspring

Ár:
2.971Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 300 g
Bruttó egységár: 9 903 Ft/kg

A termékről

 

Termékleírás

Bio barna rizs miso vagy genmai miso, teljes bio szójababból (47%), fermentált bio barna rizsből (33%) és barna rizs kojiból.

Hagyományos japán pasztörizálatlan miso paszta: cédrusfa hordókban fermentált, kézi készítésű, hosszú erjesztésű (6-18 hónap).

Gazdag ízvilág jellemzi, földes, lágy mogyorós tónusokkal. Bár sótartalma magas (12,7 g), mégis elég enyhe ízű, ahhoz, hogy nyers zöldségekkel is fogyasztható legyen.
Állaga szemcsésebb, darabosabb.

Magas fehérjetartalmú termék, a legjobb minőségű fehérjéket - az összes esszenciális aminosavat - tartalmazza. A genmai misoban van a legtöbb B12 vitamin az összes miso közül. Szénhidrát-szegény, sóban igen gazdag (12,7). Jó rostforrás.

Természetes probiotikum forrás, egy élő élelmiszer, nem pasztörizált. Emésztése könnyű, mivel a koji lebontja a tápanyagokat, könnyen emészthető egyszerű cukrokra, aminosavakra és zsírsavakra.

 

Felhasználás

Más ízvilágú miso, mint a vörös, mégis használható ugyanazokhoz az ételekhez, amelyeknél vöröset használnánk.

Legismertebb felhasználása talán a dashi alaplébe kevert miso paszta, a miso leves (misoshiru). De használhatjuk nabemono-hoz (japán hot pot/egytálétel), zöldség- és tésztalevesekhez, húsok pácolásához, nehezebb húsételekhez, pörköltekhez, erőteljesebb ízvilágú marinádokhoz, szószokhoz, mártogatókhoz, salátaöntetekhez. Paradicsom-alapú szósszal kombinálva egy igazi ízbombát kapunk (a paradicsom és a miso is umami gazdag alapanyag).

Jól társítható gabonafélékkel, babbal.

Beilleszthető a vegetáriánus és makrobiotikus étrendbe.

 

Elkészítés

Adjuk hozzá az ételhez/egyéb alapanyagokhoz, és vegyítsük el benne.

FONTOS!

Miután hozzáadtuk az ételhez, NE FORRALJUK azt, mert a misoban található természetes probiotikum kultúra („jó baktériumok”) hő hatására elpusztul. A legjobb, ha hőkezelés nélkül fogyasztjuk, vagy a miso hozzáadása után a lehető legalacsonyabb hőfokon főzzük az ételt.

Vegyük figyelembe termék magas sótartalmát, az ételt, amelyhez a misót hozzáadjuk, ne sózzuk túlságosan.

Összetevők

bio teljes szójabab 47%, bio fermentált barna rizs (33%), tengeri só, víz

ALLERGÉNEK: A termék szóját.

TÁPANYAG-ÖSSZETÉTEL 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 662 kJ/158 kcal
Zsír: 6,1 g
- amelyből telített zsírsavak: 1,2 g
Szénhidrát: 10 g
- amelyből cukrok: 7 g
Fehérje: 12 g
Só: 12,7 g


Származási ország: Japán

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!