Okasan fehér miso -hanamaruki

Okasan white miso -hanamaruki

Ár:
2.101Ft
Csak a boltban vásárolható!

A termék adatai

Kiszerelés: 500 g
Bruttó egységár: 4 202 Ft/kg

A termékről

 

Termékleírás

Shiromiso vagy fehér (világos) miso paszta, fermentált rizsből és 34% szójababból.

Hagyományos japán ízesítő paszta, a legnagyobb mennyiségben előállított miso fajta.

Az összetevőit illetően rizs miso-nak minősül (kome miso): sóval meg rizs kojival (gombaféle) erjesztett rizsből és szójababból készült sűrű krémszerű készítmény, rövidebb erjesztési idővel (2-8 hét). A fő összetevője a rizs, kevesebb benne a szójabab, és koncentráltabb a rizs koji.

Sárgás-krémszínű. Állaga a mogyorókrémhez hasonlítható, egyenletesen krémes. Íze édeskés, enyhe, mégis ez a miso a maga 11,8 g sótartalmával sós miso-nak számít. Természetes glutaminsavat is tartalmaz, ami a miso umami ízéért felelős. A lágyabb íze miatt ideális azok számára, akik csak most kezdenek el ismerkedni a miso-k világával.

A miso kiegyensúlyozott mennyiségben tartalmaz természetes szénhidrátokat, esszenciális zsírsavakat, ásványi anyagokat, vitaminokat és legjobb minőségű fehérjéket, az összes esszenciális aminosavat tartalmazza. Bár elég nagy arányban van benne szójabab, mégis valamivel alacsonyabb a fehérjetartalma, mint szénhidráttartalma, mivel a rizs a domináns összetevő.

Természetes probiotikum forrás, egy élő élelmiszer. Emésztése könnyű, mivel a koji lebontja a tápanyagokat, könnyen emészthető egyszerű cukrokra, aminosavakra és zsírsavakra.

 

Felhasználás

A fehér miso ízvilága enyhe, nem domináns, ezért nagyon változatosan és általánosan használható, nemcsak sós ételekhez, hanem desszertekhez is.

Legismertebb felhasználása talán a dashi alaplébe kevert miso paszta, a miso leves (misoshiru). De használják ramen-, udon-, somen levesben is, nabemonohoz (japán hot pot/egytálétel), húsok, halak pácolásához, savanyúságokhoz (uborka, padlizsán, fehér retek (daikon)), világos szószokhoz. Paradicsom-alapú szósszal kombinálva egy igazi ízbombát kapunk (a paradicsom és a miso is umami gazdag alapanyag). A japánok majonézt is készítenek belőle.

Készíthetünk szendvicskrémet belőle (pl. vajjal összekeverve), hozzáadhatjuk salátaöntetekhez vagy tészták alapmasszájához.

Kitűnő párosítás gyömbérrel, fokhagymával, rizsecettel, tahinivel, citromlével és citromhéjjal.

Bátrak számára karamell szószba és fagyiba is keverhető.

Jól beilleszthető a vegetáriánus és makrobiotikus étrendbe.

 

Elkészítés

Adjuk hozzá az ételhez/egyéb alapanyagokhoz (mint pl. páclé/majonéz, stb.), és vegyítsük el benne.

FONTOS!

Miután hozzáadtuk az ételhez, NE FORRALJUK azt, mert a misoban található természetes probiotikum kultúra („jó baktériumok”) hő hatására elpusztul. A legjobb, ha hőkezelés nélkül fogyasztjuk, vagy a miso hozzáadása után a lehető legalacsonyabb hőfokon főzzük az ételt.

Vegyük figyelembe termék magasabb sótartalmát, az ételt, amelyhez a misót hozzáadjuk, ne sózzuk túlságosan.

HŰTŐBEN kell tárolni, felbontás előtt és után is!

Összetevők

víz, szójabab 34%, rizs, só, alkohol


ALLERGÉNEK: A termék szóját tartalmaz.


TÁPANYAG-ÖSSZETÉTEL 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 854 kJ/203 kcal
Zsír: 4,8 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,7 g
Szénhidrát: 25 g
- amelyből cukrok: 11 g
Fehérje: 12 g
Só: 11,8 g


Származási ország: Japán

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!