Shinshu aka/vörös miso paszta -maruman

Shinshu aka/red miso -maruman

Ár:
3.255Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 500 g
Bruttó egységár: 6 510 Ft/kg

A termékről

 

Termékleírás

MSG mentes, Shinshu akamiso vagy vörös (sötét) miso, fermentált rizsből és szójababból. A Shinshu elnevezéssel jelölik a Japán Nagano megyéjében előállított miso-kat.

100%-ban természetes összetevőkkel, nem tartalmaz hozzáadott anyagokat, színezőanyagot, tartósítószert.
Nem pasztörizált!

Hagyományos japán ízesítő paszta, amely a sötétvöröstől kezdve egészen a sötétbarnáig bármilyen színű lehet.

Összetevőit illetően rizs miso-nak minősül (kome miso): sóval meg rizs kojival (gombaféle) erjesztett rizsből és szójababból készült sűrű krémszerű készítmény. A fő összetevője a rizs, kevesebb benne a szójabab.

A vörös miso-t hosszan erjesztik (természetes erjesztésnél 1-3 évig, kontrollált hőmérsékletnél 3-4 hónapig), innen a sötét színe, ill. koncentráltabb sós íze (minél tovább erjesztik, annál sósabb lesz). A színét a szójabab mennyisége is befolyásolja, minél több szójababot tartalmaz, annál sötétebb lesz. Ha a szóját gőzölik, és nem főzik, tovább mélyíti és sötétíti a miso színét.

Sötét, vöröses-csokibarna, nagyon markáns, karakteres, sós, fanyar és pikáns, kiemelkedő umami ízzel. Egyike a legerőteljesebb ízű miso-knak. Állaga kicsit szemcsés, de krémes.

A miso kiegyensúlyozott mennyiségben tartalmaz természetes szénhidrátokat, esszenciális zsírsavakat, ásványi anyagokat, vitaminokat és legjobb minőségű fehérjéket, az összes esszenciális aminosavat tartalmazza.

Természetes probiotikum forrás, egy élő élelmiszer. Emésztése könnyű, mivel a koji lebontja a tápanyagokat, könnyen emészthető egyszerű cukrokra, aminosavakra és zsírsavakra.

 

Felhasználás

Mivel elég markáns ízvilág jellemzi, specifikusabban lehet használni.

Legismertebb felhasználása talán a dashi alaplébe kevert miso paszta, a miso leves (misoshiru). De használják ramen-, udon-, somen levesben is, nabemono-hoz (japán hot pot/egytálétel), húsok pácolásához, nehezebb húsételekhez, pörköltekhez, erőteljesebb ízvilágú marinádokhoz, szószokhoz, mártogatókhoz. Paradicsom-alapú szósszal kombinálva egy igazi ízbombát kapunk (a paradicsom és a miso is umami gazdag alapanyag).

Jól társítható húsosabb zöldségekkel (pl. padlizsán, gomba, sütőtök),

Hozzáadhatjuk salátaöntetekhez, különböző desszertekhez, ahol az édes és sós ízek jól kiegészítik egymást (pl. karamellszósz, csokis desszertek, stb.).

Jól beilleszthető a vegetáriánus és makrobiotikus étrendbe.

 

Elkészítés

Adjuk hozzá az ételhez/egyéb alapanyagokhoz, és vegyítsük el benne.

FONTOS!

Miután hozzáadtuk az ételhez, NE FORRALJUK azt, mert a misoban található természetes probiotikum kultúra („jó baktériumok”) hő hatására elpusztul. A legjobb, ha hőkezelés nélkül fogyasztjuk, vagy a miso hozzáadása után a lehető legalacsonyabb hőfokon főzzük az ételt.

Vegyük figyelembe termék magas sótartalmát, az ételt, amelyhez a misót hozzáadjuk, ne sózzuk túlságosan.

Összetevők

szójabab, rizs, só, rizs maláta

ALLERGÉNEK: A termék szóját.

 

TÁPANYAG-ÖSSZETÉTEL 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 787 kJ/188 kcal
Zsír: 5,7 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 23,1 g
- amelyből cukrok: 0 g
Fehérje: 11 g
Só: 12,5 g


Származási ország: Japán

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!