Ginseng royal jelly kivonat ampulla -dr. chen patika

Ár:
1.650Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 100 g
Bruttó egységár: 16 500 Ft/kg

A termékről

A  ginseng az egyik legnépszerűbb gyógynövény, melynek jótékony hatásait már közel négyezer éve használjuk ki.

A 40-60 centiméteresre megnövő növény származási helye a Koreai-félsziget északi része, illetve a Kína északkeleti részén található Mandzsúria magashegyi vidékei.

Kelet-Ázsiában és Tibetben ma is vadon gyűjtik, de számos országban, például Kínában és Koreában nagyobb mennyiségben termesztik is.

Amíg csak vadon termett, addig a gyökér megtalálása is szerencsét jelentett, s szinte az örök élet füveként tisztelték.

Az embergyökér

A jó minőségű ginszeng termesztése ma is rendkívül kézimunkaigényes; ahhoz, hogy elérje maximális hatóanyag-tartalmát, a lassan növő, árnyékkedvelő növényt az ültetvényeken hat évig védőtető alatt gondozzák.

A növény hosszú ideig olyannyira ritka és keresett volt, hogy csak a kiváltságosok használhatták. Idővel természetesen elterjedt, a katonák például a csaták előtt életerőt merítettek a Kelet-Ázsiában mindmáig szentként tisztelt növényből, melynek egy-egy nagyobb méretű darabja rendkívüli és értékes ajándéknak számít.

A növénynek nem a termése az értékes része, hanem a főgyökérből, továbbá a vastag oldalhajtásokból és hajszálgyökerekből álló, hatóanyagokban gazdag gyökérzete.

Hatásai:

A ginzengnek rendkívül sokféle hatást tulajdonítanak.

A legendák szerint megvilágítja a tudatot, javítja az emlékezőképességet, aktivizálja a kreativitást, ezeken keresztül pedig teljesebbé, élvezetesebbé teszi az életet. A ginszengnek emellett rendkívül jelentős a roboráló, sejtmegújító hatása; javítja a stressztűrő képességet, fokozza a szellemi és fizikai teljesítményt, és segít az általános gyengeség leküzdésében. Jól alkalmazható legyengült, vagy lábadozó betegek állapotának helyreállítására.

Jól szolgálja az immunrendszert, ti. serkenti bizonyos immunsejtek termelődését. Megfelelő mennyiségben fogyasztva segít leküzdeni a kimerültséget, a stresszt és a depressziót. A gyomorműködésre is pozitív hatással van: étvágygerjesztő hatású, serkenti az emésztést. Az embergyökér a belső elválasztású endokrin mirigyek stimulálásával is segíti a szervezetet a vitaminok és az ásványi anyagok hasznosításában.

A kiválasztott termék a kosárba került!